Do’s en Don’ts bij linkbuilding

2023-07-05
Adbull

Bijna alle online marketeers gebruiken linkbuilding. Maar wat kost linkbuilding en kun je dit ook zelf doen? Het is een belangrijk onderdeel van SEO om succes te hebben op internet. Linkbuilding betekent dat andere websites een link naar jouw website plaatsen op hun eigen pagina. Dit is belangrijk omdat het zorgt voor bezoekers van die websites naar jouw website. Ook helpt het hebben van externe links om de betrouwbaarheid van jouw website te vergroten. Hier zijn do's en don’ts bij het gebruiken van linkbuilding.

Do: Natuurlijke links plaatsen

Zorg ervoor dat je geweldige inhoud maakt om "natuurlijke" links te krijgen: De beste manier om andere websites naar een pagina op jouw bedrijfswebsite te laten linken, is door echt goede inhoud te maken. Met white label linkbuilding kun je dit doen. Als mensen geen interesse hebben in wat je te bieden hebt en er geen links naar willen plaatsen, dan heb je een probleem! Maar als je waardevolle content maakt die relevant is voor specifieke onderwerpen, is de kans groot dat andere websites automatisch naar jou gaan linken. Dat komt omdat je bekend staat als een bron van kennis of deskundigheid op dat gebied.

Do: Benader bloggers

Als je net begint met het maken van goede inhoud, is het mogelijk dat nog niet veel mensen bekend zijn met wat je maakt in jouw vakgebied. Maar dat betekent niet dat je geen links kunt krijgen van professionals en andere bloggers in jouw branche. Zelfs als professionals nog niet vanzelf op jouw inhoud stuiten (of zelfs als ze dat al wel doen), is het een goed idee om contact op te nemen en voor te stellen om elkaars relevante artikelen te linken. Als je iemand anders kunt overtuigen dat jouw content waardevol is om naar te linken, dan is de kans groot dat je enkele links van andere websites kunt ontvangen (goede inhoud is het belangrijkst).

Don’t: geen links plaatsen op link websites

Plaats geen links op websites die speciaal zijn gemaakt voor het delen van links. Google is slim en herkent het verschil tussen natuurlijke websites en websites die alleen dienen om links te verspreiden. Zorg ervoor dat je geen links plaatst op websites met termen als 'linkruil' in de URL of websites die weinig inhoud hebben, maar wel veel links bevatten.

Don’t: teveel links plaatsen op je website

Als je te veel links vanaf dezelfde website plaatst, is dat niet goed. Deze links worden minder waardevol en kunnen zelfs problemen veroorzaken met Google. Het is dus beter om niet meerdere links naar jouw website te plaatsen op dezelfde website, of op websites die worden gehost op dezelfde server. Zelfs als het lijkt alsof het verschillende websites zijn, worden ze toch gezien als één website als ze dezelfde hosting hebben.